Svenska Stövarklubbens ordförande Freddy Kjellström lämnar sin post
[Visa fler artiklar]

Efter 15 år i styrelsen i Svenska Stövarklubben väljer Freddy Kjellström nu att lämna sitt uppdrag som ordförande ett år i förtid innan Stövarfullmäktige som ska avhållas nästa år (läs:år 2020).
"Mitt beslut om att avgå har växt fram under en längre tid, vilket innebär att valberedningen nu får gott om tid att arbeta med en selektivt ordnad urvalsprocess, för att finna fram en lämplig efterträdare på ordförandeposten.


Femton år i Svenska Stövarklubbens styrelse varav tretton som ordförande är en lång tid, och nu är denna resan över för min del. Det har varit fantastiska år där jag haft möjlighet att träffa många medlemmar och företrädare för lokal- och rasklubbar runt om i landet, men även i Norden, och inte minst alla duktiga stövare av olika raser. Under alla dessa år har jag även haft förmånen att få arbeta med många duktiga människor inom olika styrelsekonstellationer som med olika kompetenser har kunnat bidra till att utveckla klubbens verksamhet på olika sätt. Någar av de större utvecklingsfrågor vi i styrelsen har arbetat med genom åren är integreringen av samtliga rasklubbar till Svenska Stövarklubben, som blev vällyckat och inte minst utvecklingen av magasinet Stövaren. Det finns idag ett stort utvecklingspotential för Svenska Stövarklubbens framtid såsom jag bedömer det då vi har friska och väl fungerande stövare jaktligt såväl som exterört sett, men vi har förestående utmaningar när det gäller frågor kring avel, IT-utveckling, administration, och inte minst den jaktpolitiska dimensionen, där vargsituationen tyvärr fortfarande utgör en hotbild på många platser i landet", säger Freddy Kjellström.

Freddy Kjellström lämnar inte hundvärlden helt då han sitter kvar som suppleant i Svenska Kennelklubbens centralstyrelse där han leder Uppfödar- och kennelkonsulentkommittén samt att han även innehar ett internationellt uppdrag som FCI-ledamot i Hound Commission.

Owe Karlsson som är vice ordförande kommer att ta över ordförandeskapet fram till Stövarfullmäktige år 2020. Owe Karlsson har lång erfarenhet av olika styrelseuppdrag. Owe Karlsson har länge varit avelsråd för Finsk Stövare samt varit aktiv på olika befattningar inom Svenska Finnstövarföreningen. Owe Karlsson har under flera år även varit Svenska Stövarklubbens avelsansvarig såväl som vice ordförande i Svenska Stövarklubben.


Mvh
Freddy Kjellström


Publ:2019-03-05 09:08:03
Publicerad av Gunnar Petersson

 
Nyheter från Jaktjournalen
 Faceboook


Faceboook

www.ultracom.se
Pinewood
Centaura
Svenska Foder
Copyright © 2006 - 2020, Svenska Stövarklubben. Webmaster
Antal besökare på sidan (sedan 11/3-07) 2132023st. Snitt per dag 451 .
Senaste besök var 2020-02-22, 23:26:58