Hälsoenkät angående höfthälsan hos stövare
Tryckfel i Stövaren 4/2019

Något har gått fel i tryckprocessen där klubbtidningen trycks. Ett antal medlemmar har fått dubbletter av några sidor i sin tidning och vi kan bara beklaga det inträffade. Vi kontaktar tryckeriet och ni som fått felaktig tidning kommer få nytt exemplar.

Skicka ett mejl med namn och adress samt vad saken gäller till: sekreterare@stovare.se


Publicerad 2019-12-01 22:05

Ungdomsmästerskap 19-12-01

Svenska Stövarklubben anordnar ett stövarmästerskap för ungdomar. Det kommer finnas pris till vinnaren och några priser som kommer lottas ut bland de startande i mästerskapet.

Läs mer.
Uppdaterad 2019-11-29 14:19

Stövar SM Hare

Nu invigs SM provet för hardrivade stövare i Strömsund. Hit har tio hundar från klubbens fem distrikt tagits ut genon klubbuttagningar och distriktsprov. Av de tio hundarna som tagit sig till SM är det åtta finska stövare, en schiller och en hamiltonstövare.

Provet genomförs torsdag 24/10 och fredag 25/10.

Till er som vill följa provet så direktsänds detta genom Jakt Journalen som är en av klubbens huvudsponsorer. Stövar SMEtt stort tack till våra sponsorer/sammarbetspartners Normark, Bearskin, Bearplay, Tracker, Svedea, Jakt Journalen och Jägarliv.


Läs mer.
Uppdaterad 2019-10-24 12:55

Hundar sjuka i Norge

Med anledning av information som idag kommit till SKK från Norge rörande ett allvarligt sjukdomsutbrott hos hund har inneburit att ett antal hundar dött.

SKKs presidium har idag tagit beslut om att inte tillåta hundar boende i Norge att delta på utställning, prov, tävling eller beskrivning tillsvidare.

Förnyat beslut tas i nästa vecka när mer information erhållits från Norska och Svenska myndigheter.

SKK uppmanar arrangerade klubbar att återbetala inbetalade anmälningsavgifter samt att omedelbart informera berörda ägare om beslutet.

Norsk Kennel Klubb har som en konsekvens även stoppat utställningar, prov och tävlingar i Norge.


Läs mer.
Publicerad 2019-09-08 18:09

Inbjudan till SM för Stövare som jagar räv Norrbotten 2019

Kommande SM för Stövare som jagar räv i Norrbotten beslutades genomföras den 16 och 17 november med samling den 15 november.

Anmälningar
Anmälningen skall innehålla en kopia av hundens registreringspapper, kopia av vaccinationsintyg, ägarens namn, adress, e-mail-adress och mobiltelefonnummer, samt en digital (jpg) bild av hunden som kan skickas med e-mail. Hundens meriter skall också uppges med kopia. Vi önskar också namn, adress, på eventuella andra medresenärer.
PM skickas till uttagna hundar ang. plats, förläggning och kostnader.


Läs mer.
Publicerad 2019-08-19 10:53

Höfthälsa hos stövare

Svenska Stövarklubben genomför en hälsoenkät angående höfthälsan hos stövare. Vi har röntgat våra avelsdjur under en längre tid och ser ingen förbättring i mätvärdena. Nu vill vi veta om vi har stövare med kliniska symtom från höfterna. Enkäten gäller bara höfthälsa, alltså inte knäleder eller andra delar i rörelseapparaten utan just höften. Enkäten bifogas även kommande nummer av tidningen Stövaren och det räcker med ett svar. Gå in via den röda ikonen i ovankant på sidan och lämna ditt svar.

Publicerad 2019-05-14 21:54

SvStk styrelsemöte och ordförandekonferens

Svenska stövarklubben genomförde under helgen styrelsemöte med efterföljande ordförandekonferens. Konferensen syftade bl.a till att diskutera framtidsfrågor som resultatredovisning och avel. Arbetssätt, medlemsfrågor och information om SM, NM samt inte minst ”vardagsfrågor” sett ur lokalklubbs- och rasföreningsperspektiv stod också på programmet. Det blev givande diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Läs mer.
Publicerad 2019-03-25 13:32

Svenska Stövarklubbens ordförande Freddy Kjellström lämnar sin post

Efter 15 år i styrelsen i Svenska Stövarklubben väljer Freddy Kjellström nu att lämna sitt uppdrag som ordförande ett år i förtid innan Stövarfullmäktige som ska avhållas nästa år (läs:år 2020).
"Mitt beslut om att avgå har växt fram under en längre tid, vilket innebär att valberedningen nu får gott om tid att arbeta med en selektivt ordnad urvalsprocess, för att finna fram en lämplig efterträdare på ordförandeposten.


Läs mer.
Publicerad 2019-03-05 09:08

  
Nyheter från Jaktjournalen
 Faceboook


Faceboook

www.ultracom.se
Pinewood
Centaura
Svenska Foder
Copyright © 2006 - 2020, Svenska Stövarklubben. Webmaster
Antal besökare på sidan (sedan 11/3-07) 2124743st. Snitt per dag 452 .
Senaste besök var 2020-01-22, 08:01:04

Enkät